Uspješna priča – Marija Bumbak

Marija Bumbak iz Šibenika, Hrvatska, diplomirala je na poslovnoj ekonomiji i financijama i uskoro postaje specijalistica za upravljanje projektima. Shvatila je prednosti koje Erasmus donosi studirajući u Litvi i po povratku je imala želju unijeti malo europskog duha u svoj grad. S obzirom na sve veću digitalizaciju i prepoznavanje prijenosa znanja kao vrlo vrijednim oblikom neformalnog obrazovanja, javila se ideja za osnivanje INOVE. Prepoznala je ovo kao priliku za stjecanje znanja i vještina korisnih za njezinu budućnost i odskočnu dasku za njezinu karijeru.

Marko Paunović, izvršni direktor tvrtke Out of the Box, je konzultant, moderator i društveni poduzetnik s preko 10 godina iskustva. Njegova motivacija za sudjelovanje u programu potaknuta je time što je iz prve ruke vidio vrijednosti takve suradnje i bio svjestan koliko je toga razvio kroz know-how kojeg je stekao kroz praktično iskustv. Dijeleći iskustva s drugima, želi im vratiti isto s blagodatima inovacijskog prodora koje pruža novi kontakt.

Trajanje razmjene:

4 mj.

Novi poduzetnik:

Ime: Marija Bumbak
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Godine: 29
Status: Budući poduzetnik
Sektor: Usluge edukacija i inovacija
Ime poduzeća: INOVA

Poduzetnik-domaćin:

Ime: Marko Paunović
Zemlja podrijetla: Belgija
Godine: 39
Iskustvo u godinama: 10
Sektor: Društvena ekonomija/odgovorno poduzetništvo/CSR
Ime tvrtke: Out of The Box International
Web-stranica: http://outofthebox-international.org/

O iskustvu – Novi poduzetnik

"Najbolje učenje jest kroz iskustvo, a iskustvo ‘’sjenjenja’’ bilo je apsolutno najbolje za mene. Stekla sam toliko znanja i razvila sebe i svoj poduzetnički duh. Suradnja s Markom u Out of The Box Internationalu bila je nevjerojatna i nadam se da će se naša suradnja nastaviti i u budućnosti."

O iskustvu – Poduzetnik domaćin

"Iskustvo je bilo vrlo pozitivno, iako je pandemija imala negativan utjecaj na naš svakodnevni rad i suradnju."

Provedene aktivnosti

Marija je od domaćina dobila puno informacija i stekla uvid u rad europskih institucija, nevladinih organizacija i mogućnosti financiranja projekata, odnosno raspoloživih sredstava. Domaćin je održao treninge o Kohezijskom fondu i područjima za ulaganja, COSME program za mala i srednja poduzeća, Fond Kreativna Europa, LIFE program, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, ERDF fond, ESF fond, ESC, zajedno s edukacijom o stilu olakšavanja i SMART razvoj grada.

Marko je od Marije stekao neke svježe ideje i nove kontakte za moguća nova partnerstva i razvoj projekata, također je odobren jedan projekt.

Postignuta korist

Marija: "Svoje komunikacijske vještine razvila sam kroz dopisivanje s raznim dionicima, stvaranja sadržaja na webu i newsmailu, učenju o mrežnim alatima i kako ciljno širiti informacije, što je bilo vrlo korisno za moj plan rada, a pisala sam i projektne prijave. Razvila sam znanje o softveru za upravljanje projektima, a posebno sam razvila svoje upravljačke vještine kao što su leadership, upravljanje radnim vremenom, vještine planiranja, upravljanje rizikom, pregovaračke vještine, kontrola troškova, stil olakšavanja. Sada bolje razumijem kontekst i mehanizam financiranja EU-a, te sam radeći kao dio međunarodne mreže Out of the Box uspostavila kontakte diljem Europe."

Marko: "Marija je velika prednost organizacije Out of the Box International kao predana članica tima i zagovornica dinamičnije i inovativnije Europe. Nastaviti ćemo raditi na njenom poslovnom planu i jednom Erasmus+ projektu koji je odobren zahvaljujući i Marijinom doprinosu".

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account