Udruga Informo sudjelovala na sastanku Erasmus koordinatora u Rijeci

Udruga Informo sudjelovala je 29. svibnja 2019. godine na Uvodnom sastanku s Erasmus koordinatorima: Erasmus+ natječaja 2019., aktivnosti KA103 i KA107, koji je održan na Građevinskom fakultetu u Rijeci (Kampus) u dvorani G-003.

Na sastanku je izv. prof.dr.sc. Zoran Sušanj predstavio Smjernice za upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učiištima u Republici Hrvatskoj – projekt „Modernisation of Higher Education Insttutions through enhancement of Human Resources Management“.

Marina Cvitušić Brečić iz Agencije za visoko obrazovanje (Agencije za mobilnost i programe EU) predstavila je nalaze i preporuke iz prvog ciklusa reakreditacije u području mobilnosti i međunarodne suradnje.

Ivana Kovačić (Odjel za visoko obrazovanje, AMPEU) izvijestila je o pripremama za novi program Erasmus+ za period 2021. – 2027. koji stavlja naglasak na digitalizaciju procesa, inkluziju, održivost te učinke tzv. ekološkog otiska. Naglasak je na na Erasmusu bez papira i online Learning Agreementima.

U neformalnom dijelu sastanka naziva „Kako povećati kvalitetu i broj studentskih mobilnosti“ (KA107) razvila se panel diskusija „Uloga partnerske institucije u KA107 projektima“ u kojoj su sudjelovali Mirza Kulenović (Visoka škola CEPS, Kiseljak) te Ivana Jurković (Veleučilište u Bjelovaru).

Ivana Bijažić (Odjel za visoko obrazovanje, AMPEU) predstavila je administrativne izazove u provedbi i potporu studentima.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account