PROGRAMSKI PAKETI

Od faksa do posla

Upisi: kroz cijelu godinu
Mjesto: Europska unija
Otvoren

Još si uvijek na faksu, završavaš ga ili si ga tek završio? Mladi si poduzetnik ili imaš poslovni plan koji bi htio usavršiti? Odlično! Tada ti možemo pomoći da razviješ svoje osobne i profesionalne vještine kako bi pronašao/razvio svoj „dream job“! Saznaj više, besplatno je!

Jedan od glavnih prioriteta našeg djelovanja kao udruge su mladi i njihov razvoj na svim razinama, stoga smo osmislili projekte koji će ti omogućiti da se razvijaš na svim razinama i da pritom budeš financijski zbrinut! Zvuči super, zar ne?

 


Volontiraj!

Europska volonterska služba (EVS) dio je programa Erasmus+ koja omogućuje mladima od 17 do 30 godina da provedu do 12 mjeseci u stranoj zemlji volontirajući na projektima koji se bave raznim temama (umjetnost, kultura, mladi, mediji, okoliš, sport, antidiskriminacija, ljudska prava, Europska unija, itd.). Ono što svi ti različiti projekti imaju zajedničko jest jasnu europsku dimenziju i mogućnost za interkulturalnim učenjem. U EVS projektima svi sudionici, volonteri i lokalna strana zajednica su na velikom dobitku jer imaju priliku upoznati drugu kulturu. 

Kroz sudjelovanje u volonterskim aktivnostima mladi volonteri imaju priliku razviti socijalne vještine i stoga pridonijeti vlastitom obrazovnom i profesionalnom razvoju, a njihovo iskustvo učenja formalno je priznato kroz dokument Youthpass. Volonteru su osigurani smještaj, hrana, osiguranje, mjesečni džeparac i putni troškovi.

Mi smo među vodećim organizacijama koje su u Republici Hrvatskoj akreditirane za primanje, slanje i koordiniranje volontera putem Europske volonterske službe. Unutar četrnaest godina djelovanja više od 150 mladih entuzijasta iz cijele Europe je provelo između 2 i 24 mjeseca u našem poduzetničkom inkubatoru, u sjedištu udruge smještenom u gradu Vodnjanu – Dignano.

Ako želiš volontiranjem upoznati drugu kulturu, razviti svoje vještine i upoznati lokalnu zajednicu i ostale volontere, javi nam se i saznaj kako ti možemo pomoći i poslati te u nove avanture.

Želiš saznati više o volontiranju?
Prijavi se

Ostvari stručnu praksu ili pronađi posao diljem EU!

Znamo da traženje posla može biti stresno. Platforma Talented Europe omogućuje ti da pošalješ svoj CV i motivacijsko pismo tvrtkama i institucijama diljem Europe. Profil koji otvoriš na platoformi tvoji profesori mogu evaluirati te napisati komentare o tvojim vještinama. Na ovaj način nudiš kompanijama diljem Europe dodanu vrijednost o sebi tako da ti možeš birati gdje bi htio raditi i ostvariti se.

Tisuće kompanija imaju direktan uvid u tvoje kontaktne podatke i što bolje evaluacije imaš, veće su šanse da dobiješ posao koji želiš.

Više o projektu pročitaj ovdje
attachmentlink

Skupi iskustvo i znanje za ostvarenje svojeg poslovnog plana ili unapređenje postojećeg poduzeća!

Dajemo ti također mogućnost da sa svojim poslovnim planom ili već otvorenim poduzećem otputuješ na nekoliko mjeseci kod poslodavca kojeg izabereš nastanjenog u EU i temeljem njegovog poslovanja, načina pozicioniranja na tržištu, ali i njegovih grešaka naučiš primijeniti znanja na svojem poslovanju. Ono što je najbolje je što ćeš dobiti sredstva kojima će ti biti pokriveni troškovi života i puta za vrijeme razmjene.

Što time dobivaš?

drugo trziste
Upoznat ćeš se s drugim europskim tržištem i različitim načinima poslovanja
epa brussels
Usavršit ćeš vještine vezane uz određene poslovne grane
partners
Upoznat ćeš uspješne poslovne ljude
mladi suradnja
Otkrit ćeš nove mogućnosti za suradnju
inozemstvo
Dobit ćeš financijska sredstva za boravak u inozemstvu
poslovni kontakt
Razvit ćeš inozemne poslovne kontakte

Student si i želiš ostvariti financirani staž u EU?

Projekt "Hrvatska Sveučilišta za EU projekte" omogućuje ti financiranje staža u bilo kojoj organizaciji po tvom izboru u EU (javne i privatne institucije, mala i srednja poduzeća, sveučilišta, istraživački centri, javne institucije, dobrotvorne organizacije, itd.)

Stažiranjem ćeš razviti profesionalne vještine u istraživanju mogućnosti EU financiranja, pisanju i podnošenju prijedloga projekata adresiranih na Europsku uniju, upravljanju i implementaciji odobrenih projekata.

Saznaj više

Stručnu praksu možeš ostvariti i kod nas u udruzi Informo (Vodnjan) i uredu Europen Projects Association-a (Brisel)!

Informo također provodi EPA-in program pod nazivom „Professional Improvement Programme“ u trajanju od 3 do 12 mjeseci. „Professional Improvement Programme“ nudi mladima širom svijeta priliku da surađuju s profesionalcima na području savjetovanja i informiranja te steknu iskustvo u izradi i implementaciji EU projekata. Do sada su u navedenom programu sudjelovale 54 mlade osobe, uglavnom iz Europe, Afrike i Južne Amerike, radeći na aktivnostima razvoja projekata koje financira EU, podizanju svijesti javnosti o mogućnostima razvoja i napredovanja i sl.

Prijave su otvorene tijekom cijele godine. Stažiranje prosječno traje šest mjeseci, a područja stažiranja su:

Administracija

Informiranje

Komuniciranje

Edukacija

Razvoj projekata

Savjetovanje

Net-working

Uvjeti za sudjelovanje u programu su da si stariji od 18 godina, minimalno prva godina fakulteta i da posjeduješ znanje engleskog jezika.


Educiraj se dodatno!

Ako se želiš educirati u području EU projekata i to od odabranih profesionalaca s bogatim iskustvom u praksi, tada si na pravom mjestu! European Academy for Education and Social Research (dalje u tekstu: Akademija) osnovana je 2010. godine u Dublinu (Irska) i organizira edukacije za što učinkovitiji razvoj EU projekata. Akademija u suradnji s udrugom INFORMO i  European Projects Association – EPA vodi Akcelerator europskih projekata.

Svaki mjesec poklanjamo mali broj popusta na edukacije, stoga budi u pripravnosti i prati naše objave!

Edukacije koje nudi Akademija su:

Edukacija "face to face"

Više

Online edukacije

Više

Edukacije "po mjeri"

Više

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account