VENTURES8 - Erasmus za mlade poduzetnike (EYE)

Program: COSME, Erasmus za mlade poduzetnike
Projekt je sufinanciran od:: 1. Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), 42.153,00 eura 2. Istarska županija, 20.000,00 kuna
Početak/Kraj: 1. 2. 2016 - 31. 1. 2018.
Trajanje: 24 mjeseca
Nositelj projekta: Coventry University (Velika Britanija)

Projekt "Ventures8", kao dio programa Erasmus za mlade poduzetnike, pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika - upravljača manjih poduzeća u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manjeg poduzeća. S druge strane, iskusnom se poduzetniku pruža novi pogled na njegovo poduzeće, dobiva priliku surađivati s inozemnim partnerima te priliku učiti o novim tržištima.

Ciljane skupine

Ciljanu skupinu projekta čine novi poduzetnici koji su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku ili su je već pokrenuli unutar protekle tri godine. Također, u ciljanu skupinu projekta ulaze i iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemlji sudionica.

Ciljevi

Cilj projekta je poticati poslovni duh na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te pridonositi poboljšanju poduzetništva, konkurentnosti i internacionalizaciji malog i srednjeg poduzetništva, potencijalnih start-up poduzetnika, novih mikro i malih poduzeća u Velikoj Britaniji, Italiji, Cipru, Španjolskoj, Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Nizozemskoj te unutar EU.

Aktivnosti

 • kao primarna kontaktna točka biti na raspolaganju za tekuće izvještavanje o projektu i sastajanje s poduzetnicima
 • organizacija i menadžment kvartalnih sastanaka s partnerima
 • usporedba i analiza podataka partnera
 • diseminacija izvješća partnerima i poduzetnicima
 • polugodišnja izvješća i konačno izvješće
 • koordinacijski sastanci prije sastanaka umrežavanja i Skype sastanaka
 • evaluacija cjelokupne realizacije projekta u usporedbi s prethodno definiranim rezultatima
 • kontrola kvalitete – procjena i evaluacija svih projektnih izazova
 • obavještavati viši menadžment o tijeku projekta i izazovima koji nisu definirani u samome projektu
 • pregled i izmjena, gdje je primjenjivo, protokola izvještavanja u relaciji s projektnim ciljevima i zahtjevim poduzetnika na Erasmusu

Link na projekt:

Novosti

 • Izvještaj o rezultatima projekta: "VENTURES8" - Erasmus za mlade poduzetnike (EYE)

  U protekle dvije godine, Udruga Informo je omogućila ukupno 12 razmjena, od čega je osam mladih poduzetnika imalo prilike u zemljama EU (Njemačka, Slovenija, Austrija, Velika Britanija i Španjolska) od iskusnih poduzetnika iz prve ruke steći znanje o osnivanju poduzeća, izgraditi samopouzdanje i vještine potrebne za vođenje poduzeća, razviti međunarodnu poslovnu suradnju, uspostaviti kontake i izgraditi druge odnose. Naša četiri iskusna poduzetnika ugostila su mlade poduzetnike iz Nizozemske i Italije, i time dobili priliku raditi s motiviranim mladim poduzetnicima kojima su tijekom razmjene bili mentori odnosno savjetnici.

Partneri projekta

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account